Stelrad NOVELLO – wysokiej jakości holenderskie grzejniki zasilane od dołu z wbudowanym zaworem termostatycznym
dane techniczne: novello.pdf
Grzejniki Novello wykonane są z zimnowalcowanej blachy specjalnej wg EN 442-1, z osłonami bocznymi oraz górną pokrywą-grillem. Stanowią kompletny element grzewczy. Karbowanie blachy paneli występuje co 33,3 mm. Do wewnętrznych stron kanałów wodnych zgrzana jest blacha konwekcyjna. Wbudowany zawór termostatyczny.
Obróbka powierzchni zewnętrznej polega na odtłuszczeniu, żelazofosforanowaniu, pasywacji, płukaniu i gruntowaniu oraz wypaleniu wysokotemperaturowym. Końcowa obróbka powierzchni polega na wysokowartościowym, elektrostatycznym powlekaniu proszkowym i ponownym wypaleniu wysokotemperaturowym. Całość procesu lakierowania zapewnia doskonałe zabezpieczenie antykorozyjne.
Grzejniki wyposażone są w komplet zamocowań typu Monclac(do dł. 1600 mm dwa uchwyty, od dł. 1800 mm trzy uchwyty), typ 11 w zawieszenie typu L console. Stanowią całość ze zintegrowanym zespołem zaworowym, wkładką zaworową (bez głowicy termostatu) z wmontowanymi zaślepkami i odpowietrznikiem. Opakowane są w termokurczliwą folię oraz kartonową osłonę krawędzi.
Kontrola jakości ISO 9001. Wydajność cieplna sprawdzona wg EN 442
Producent udziela 10 letniej gwarancji na grzejniki.
Parametry techniczne
Typy: 11/21/22/33/44
Przyłącza: Novello 6 x 1/2” – gwint wewnętrzny
Nadciśnienie robocze: 10 bar
Temperatura nośnika ciepła: gorąca woda do 110 st.
Wysokość: 200, 300, 400, 500, 600 i 900 mm
Długość: 400 – 3000 mm
Głębokość: T11-61 mm / T21-77 mm / T22-100 mm / T33-158 / T44-216
Ceneo
Budowa i remont
Ogrzewanie
Grzejniki
Grzejniki pokojowe
Stelrad Novello 22 600×1800
eco zoo, g13 tauron, praca ochrona podkarpackie, poznań stok narciarski, kghm akademia, aukcje francja, chłodzenie żywności, rekomendacja t, dotacje do fotowoltaiki 2021, energa e book, jsw premia 2018, koszt instalacji fotowoltaicznej 10kw, magazyn energii 20 kwh, oblix etykieta, tanie miejsca w europie, credit agricole kredyt konsolidacyjny kalkulator
yyyyy